MORTAR ZIDARIE MZ 5 30 KG/SAC

  • Baza materialului: ciment, agregate minerale
  • Consum: cca. 15-18 kg/m2 la o grosime de 1cm aprox. 156 kg mortar uscat / 1 metru3 caramida cu goluri
  • Reactia la foc: Clasa A1

Solicita oferta

Mortarul pentru zidirea blocurilor din beton si caramida Adeplast MZC 50 este destinat in constructii exterioare pentru zidirea cladirilor cu blocuri de beton, caramida sau cu blocuri de beton usor, la zidarie armata.

Poate fi utilizat pentru rostuire si umplere goluri sau defecte in zidarie, se poate aplica in pereti, stalpi si pereti despartitori. Produsul se recomanda in mod special pentru caramizile cu goluri datorita patului consistent care se poate realiza intre caramizi, ceea ce duce la un consum redus. Produsul poate fi livrat vrac, in siloz mobil cu malaxor de amestecare D30.

Avantaje:

  • lucrabilitate usoara
  • aderenta foarte buna
  • marca controlata ridicata

Stratul suport:

Trebuie sa fie curat, fara urme de ulei sau grasimi, plan si rigid. Punere in opera: Un sac de 30kg se amesteca cu cca 4,2 – 5,4 litri de apa. La 1 kg de mortar de zidarie se consuma cca 140 –180 ml de apa la o temperatura de +20oC.

Atentie!

La temperaturi ridicare consumul de apa creste. Daca este necesar, in cazul temperaturilor ridicate, se umezesc elementele de zidarie. Amestecarea produsului se poate face manual, cu o bormasina la care se ataseaza axul cu palete sau cu o betoniera.

La amestecarea manuala sau cu bormasina cu ax se face un amestec energic, se face o pauza de cca 5 minute, dupa care se mai face o amestecare. Durata de amestecere in betoniera este de 5 – 10 minute.

Mod de aplicare:

Mortarul astfel preparat se aplica cu canciocul pe suport, apoi se intinde cu mistria, pana la obtinerea unui strat uniform, peste care se aseaza urmatorul strat de material de inzidire (caramida, beton, beton usor).

Materialul de inzidire astfel asezat se fixeaza si se niveleaza prin lovituri usoare, cu ajutorul unui ciocan de cauciuc. Se verifica planeitatea zidariei obtinute cu ajutorul dreptarului si al bolobocului.

Se va aplica mortarul de zidarie si la capetele blocurilor de inzidit (la rosturi). Zidariile astfel obtinute se protejeaza impotriva uscarii rapide. In afara de recomandarile de mai sus este importanta respectarea normelor si standardelor in vigoare.

Caracteristicile garantate se bazeaza pe experienta practica si pe testele efectuate.

Conditiile specifice locatiei si aplicarii pot varia fata de cele prezentate aici, asadar, utilizarea corecta si reusita a produselor noastre nu este in sfera noastra de responsabilitate.

Timp de uscare: Cca. 24 h

Ambalare: 30 kg

Temperatura de aplicare: 5° C - 30° C

Termen de valabilitate: 12 luni

Consum: 1,5 - 1,8 kg/m²/mm

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password