KIT PENTRU PLACI GIPS CARTON RIGIPS 25KG

  • Tip produs: ipsos
  • Brand: Rigips
  • Cantitate: 25 kg

Solicita oferta

Ipsosul pentru imbinare Rigips este potrivit pentru umplerea rosturilor si imbinarilor placilor de gips carton. Este recomandat pentru finisarea suprafetelor din gips-carton pana la nivelul Q3 de calitate a suprafetelor. 
 
Suprafata suport trebuie sa fie curata, fara praf, fara urme de grasimi, gudroane sau funingine, neinghetata, uscata si protejata de umiditate excesiva. 
 
A nu se aplica peste suprafete din lemn, plastic sau suprafete vopsite in prealabil (vopseluri lavabile sau pe baza de ulei, emailuri, vopseluri alchidice, etc.). In cazul suprafetelor vopsite se recomanda indepartarea in totalitate a stratului de vopsea si tratarea cu grund pentru egalizarea absorbtiei si asigurarea aderentei (ex. Weber GR100). 
 
Temperatura aerului, a materialului si a stratului suport trebuie sa se fie peste +5 grade si sub 35 grade. In conditii excesive de caldura, ventilatie sau frig, in spatiile unde au loc lucrari de gletuire sau unde suprafetele sunt proaspat gletuite se vor lua masuri pentru normalizarea temperaturilor de lucru si reducerea intensitatii curentilor de aer. In spatii inchise va fi asigurata o ventilatie fara curenti puternici de aer, pentru uscarea produsului.
 
Mod de preparare: 
 
Presarati produsul in apa curata (Niciodata invers!): aproximativ 5 kg pulbere in aproximativ 4 litri de apa. Mai turnati un strat foarte subtire de apa si apoi asteptati  3 minute pentru ca toata pulberea sa fie imbibata de apa. Apoi amestecati manual sau cu mixerul pana obtineti o masa omogena, fara aglomerari.
 
Atentie!
 
Amestecarea excesiva poate duce la scurtarea timpului de lucru. Dupa amestecare nu se va mai adauga pulbere in pasta rezultata (se formeaza bulgari!). Este insa posibila adaugarea apei in pasta pentru subtierea acesteia. Pasta nu necesita o a doua amestecare si se poate utiliza in limita timpului de lucru. 
 
Nu amestecati Rigips SUPER cu alte materiale. 
 
Utilizare pe placi de gips-carton:
 
Nivel de finisare Q1: Umpleti rosturile si nivelati-le pe intreaga suprafata. Inserati in rosturi benzile de armare Rigips din fibra de sticla, hartie sau autoadezive apoi acoperiti cu pasta elementele de fixare.
 
Nivel de finisare Q2: Indepartati eventualele reziduuri, iar dupa intarire, repetati operatiunea de acoperire cu pasta a rostului si a elementelor de fixare pana cand rostul ajunge la acelasi nivel cu suprafata placilor. Dupa uscare, suprafata poate fi eventual slefuita. 
 
Nivel de finisare Q3/Q4: Indepartati sau slefuiti eventuale reziduuri de la finisarea Q2. Dupa uscare aplicati pe intreaga suprafata pasta pentru a obtine un nivel de finisare Q3 sau Q4 intr-o singura operatiune sau in mai multe operatiuni succesive.
 
Dupa uscare, suprafata poate fi eventual slefuita. Se vor utiliza unelte din otel-inox curate (fierul de glet si spaclul).
 
Atentie!
 
Ipsosul pulbere sau intarit pe unelte, precum si alte impuritati, scurteaza timpul de lucru al produsului.
 
Curatirea uneltelor se face cu apa curata imediat dupa folosire.
 
Conditii de pastrare a produsului: Pastrati produsul la loc uscat, in ambalajul original, sigilat, ferit de intemperii. 
 
Termenul de valabilitate al produsului este inscriptionat pe ambalaj. 
 
Masuri de protectie a „Mediului si a Sanatatii si Securitatii muncii”:
 
Se recomanda a se lucra cu echipament de protectie adecvat: imbracaminte de protectie, ochelari, manusi si masca de praf. 
 
Se vor evita:
  • contactul cu ochii (in caz de nevoie clatiti cu multa apa si contactati medicul), contactul prelungit cu pielea, ingestia/ inhalarea. 
Se recomanda desfacerea cu grija a ambalajului si manipularea cu grija a pulberii pentru reducerea formarii prafului la locul de munca. 
 
Deseurile de ambalaje precum si cele rezultate din utilizarea produsului vor fi tratate in conformitate cu prevederile legale in vigoare. 
 
Ambalaj 100% reciclabil. 
 
Se comercializeaza in saci de 25 kg.
 

 

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Sau Reset password